Kirjoihin voi saada ideoita ja katkelmia käytännössä ihan mistä tahansa. Bussissa salakuunnelluista keskusteluista, kadehdittavan hyvästä romaanista, kummallisesta maisemasta, ystävän megamokasta… – tai televisiosta.

 

Maanantai on loistava tv-päivä.

 

Tänään tulee kaksi erittäin kiinnostavaa kotimaista draamasarjaa.

 

Maikkarilla esitettävä Veljet on edennyt jo kolmanteen osaansa. Dome Karukosken ohjaama ja Pekko Pesosen käsikirjoittama sarja kertoo 16-vuotiaan Pyryn ja tämän tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivän pikkuveljen, Oton suhteesta. Pojat alkavat jakaa mainoksia ja käyttää kaiken liikenevän aikansa hanttihommiin voidakseen maksaa Oton kalliit terapiakulut. Lopulta rehellinen työ ei kuitenkaan kannata. Veljesten suhteen lisäksi sarja käsittelee oivallisesti teinirakkautta ja muistin taas, miksi haluan olla nuortenkirjailija. Kirjoitin ylös erään Pyryn ja Sannin ah niin ihanan pateettisen, mutta aidon dialogin.

 

Toinen sarja on Ylen Kotikatsomossa viime viikolla alkanut Harvoin tarjolla (ohjaus Veikko Aaltonen, käsikirjoitus Johanna Hartikainen). Sarjassa on niin hillittömiä hahmoja, että minun piti keskeyttää katsominen viime viikolla ja kirjoittaa pari liuskaa omaa tekstiä – ja jatkaa taas katsomista. Henkilögalleriaan kuuluvat muun muassa hysteerisen ylisuojeleva, perheen kulisseja pystyssä pitävä isä, narsistinen dokumenttiohjaaja, draamakuningattareksi heittäytyvä wannabe-laulaja… Ja keitä muita, se selviää 12-osaisen sarjan edetessä.

 

Ja jos nämä eivät vielä riitä, kaikki Bridget Jones -fanit ilahtuvat tänään esitettävästä jatko-osasta Elämä jatkuu. :0)

 

Ja taas kirjoituttaa.