Hyvästä kirjallisuustapahtumasta saa kummasti virtaa. Tampere on näyttänyt tänä viikonloppuna kovin erilaiselta, kun valtaosin teini-ikäiset cosplay-harrastajat ovat vallanneet Sorsapuiston ja Tampere-talon miekkoineen ja animelookkeineen. Keski-ikäistyvä täti-ihminen on joutunut hieromaan silmiään ällistyneenä ja aavistuksen verran kateellisena alakulttuurin vahvan yhteishengen takia (”Ei meidän nuoruudessamme…”). Puvut ovat upeita, näyttäviä ja omaperäisiä, ja niiden eteen on nähty selvästi paljon vaivaa. Loistavaa materiaalia nuortenkirjailijalle. Kunpa kamera olisi ollut käsilaukun pohjalla.

Helleviikonloppu tai ei, Tampere-talo oli tupaten täynnä. Sunnuntaina kuuntelin kiinnostavaa lasten- ja nuortenfantasiavinkkausta. Ella Pelkonen, Sini Neuvonen, Sari Peltoniemi ja Reetta Saine pohtivat, mitä kirjoja luetaan Harry Potterin jälkeen. Muistivihkoon kertyi monta ranskalaista viivaa.

Sari Peltoniemi veti paneelin, jossa Johanna Sinisalo, Anne Leinonen ja Boris Hurtta kertoivat lapsuuden lukukokemuksistaan. Kaikki niin erinomaisia puhujia, että paneelia olisi mieluusti kuunnellut pitempäänkin. On uskomatonta, että Johanna Sinisalo on oppinut lukemaan 2,5-vuotiaana. Kirjailijoiden taustoista oli mukava tietää lisää.

Farah Mendlesohn, Maria Loikkanen, Tarja Rainio ja Sanna Lehtonen (nyt on yksi nimi hukassa, saa täydentää) keskustelivat faneina Diana Wynne Jonesin tuotannosta. Hyvin innostava paneeli, jonka jälkeen Wynne Jonesin kirjoja on pakko hakea kirjastosta.

Terveisiä tutuille! Oli mukava nähdä.