Helsingin kirjamessuväki valitsi kauneimmaksi kirjan kanneksi Karoliina Pertamon suunnitteleman kannen Mila Teräksen lastenromaaniin Telma ja tarinoiden talo. Kaarina Kailan kansi Raili Mikkasen Hopearenkaan taikaan hävisi niukasti yhdellä pisteellä.

Tuloksia top 3:

Kauneimmat:

1. Mila Teräs: Telma ja tarinoiden talo (Otava) 52 ääntä

2. Raili Mikkanen: Hopearenkaan taika (Tammi) 51

3. Kirsti Kuronen: Piruettiystävyys (Karisto) 37

Kehnoimmat:

1. Annina Holmberg: Lavalla palaa (WSOY) 52

2. Laila Kohonen: Hakkapeliitan poika (Nordbooks) 41

3. Laura Lähteenmäki: Alexandra Suuri (WSOY) 38

Erikseen lasketut nuorten äänet:

Kauneimmat:

1. Kirsti Kuronen: Piruettiystävyys (Karisto) 24

2. Tuula Kallioniemi: Valopäiden veljeskunta (Otava) 21

3. Anneli Kanto: FC Tytsyt (Karisto) 14

Kehnoimmat:

1. Lavalla palaa, 16

2. Alexandra Suuri ja Marja-Leena Tiainen: Päin mäntyä (Tammi) 10

3. Hakkapeliitan poika, 9

Tuija Lehtinen laski äänet.

Tuijan pohdintaa:

”Nuorilla varsinkin urheiluaihe jakoi äänestäjiä. Jos ei tykännyt baletista tai jääkiekosta tai jalkapallosta, kansi oli huonoin, ja jos tykkäsi, se oli paras. Piruettiystävyys sai kuitenkin paljon ääniä nuorilta tytöiltä myös viehättävyytensä vuoksi.

Salaperäisyys ja eläimet ovat myös nuorten mieleen sekä tutut piirroskansien tekijät. Tänä vuonna Valopäät oli suosittu.

Yli 18-vuotiaiden äänissä  oli paljon hajontaa. Telman, Kisastaksin  ja Hopearenkaan äänestäjissä oli paljon yli 55-vuotiaita. Vanhin osallistuja oli 86-vuotias.

Yllättäjä oli ehkä Dieckmannin Väläys pimeässä, Louis Ballen ja pistekirjoituksen tarina. Kannessa on silmät ummessa oleva poika, hämärässä huoneessa. Sen tunnelma kiehtoi äänestäjiä.

Lavalla palaa oli vähiten mieleen molemmissa ryhmissä. Se koettiin levottomana ja mitään sanomattomana. Hakkapeliitan poika oli varsinkin aikuisten mielestä liian kirjava ja sekava tyyliltään. Alexandra suuren pahin vika tuntui olevan sen räikeä aniliini väri, kun taas sama väri ei ärsyttänyt Vihinen ja sata sydäntä kannessa samassa määrin. Vaihtoaskelia koettiin myös levottomana. Päin mäntyä ja Roolipeliä olivat synkkiä ja tylsiä, samoin Rebekka tähtityttö.

Uhkaava/pelottava -mainintoja saivat eniten Gladiaattorikoutsi ja Tuonenkehrääjät.”