Grafomanian kirjoittajilta on tässä kesän kuluessa ilmestynyt koko joukko uusia kirjoja.

Kasvot katuojassa Tapani Baggen uusimmasta rikosromaanista Kasvot katuojassa kerrotaan esittelytekstissä näin: ”Keravalainen kovan onnen lakimies Onni Syrjänen on päässyt sänkyyn elämänsä naisen kanssa. Ikävä kyllä Elina ei enää ole hengissä eikä Syrjänen muista, mitä on tapahtunut. Totuutta jäljittäessään Syrjänen joutuu synkälle matkalle menneisyyteen – myös omaansa.”

Konnakaraoke Siri Kolun Me Rosvolat -teoksen jatko-osaa Me Rosvolat ja konnakaraoke esitellään puolestaan näin: ”Ränttätänttää, täältä tullaan! Vilja vakuuttaa epäilijät, hänestä on tullut rosvoperheen täysivaltainen jäsen!

Viljan kesä alkaa kurjasti: hän päätyy viululeirille. Onneksi rosvoperhe ryöstää hänet, näyttävästi ja kohteliaasti. Viljan rakastama villi ja vapaa rosvoelämä alkaa: kaahaillaan pikkuteitä, leiriydytään rannoilla ja popsitaan rosvoherkkuja.

Rosvojen kesäjuhlat ovat ovella, ja niiden kuninkuuslajissa Konnakaraokessa on tarkoitus valita tuleva rosvovaltias! Hurja-Kaarlo Rosvola keskittyy tulevaan kilpailuun ja alkaa jo olla varma voitostaan, kun paljastuu, että muut rosvoperheet ovat huijanneet Rosvoloita pahemman kerran.

Viljan neuvokkuus on jälleen tarpeen. Lisäksi Rosvolat saavat riveihinsä täydennystä yllättävältä taholta ja Vilja kuulee ensimmäisen kerran Helmeri Kvistin salaisesta ja tärkeästä rosvousoppaasta.”

Futistyttö 4 Anneli Kannon Futistyttö-sarja on ehtinyt neljänteen osaansa, joka on lupaavasti nimeltään Huippuvalmentaja. ”Oonan joukkue saa uuden valmentajan, 18-vuotiaan superkomean ja lahjakkaan Miikan. Kaikki tytöt ovat Miikaan ihan lääpällään, mutta Oonasta kaikki ei ole ihan niin kuin pitäisi. Valmentajan avulla opitaan kuitenkin coerver-menetelmä, ja menestystäkin tulee – ei vähiten joukkueeseen liittyvän etiopialaissyntyisen Emilian ansiosta.”

Loppukesän ja syksyn aikana on lisäksi luvassa vielä ainakin tällaista:

Urho ja sininen sukellustalo Tapani Bagge: Urho ja sininen sukellustalo

”Urho on pieni kaljupäinen poika, joka tietää ja osaa kaiken – ja jolla on tapana joutua keskelle outoja seikkailuja. Tällä kertaa Urho päätyy ihmeellisen sukellustalon kyytiin!

Urho täyttää kahdeksan vuotta, mutta juhlissa Urhon lemmikkipingviini Nicolas ei olekaan juhlatuulella. Poteeko se koti-ikävää? Urho ystävineen päättää viedä Nicolasin takaisin kotiin Urhon äidin kehittämällä sukellustalolla.

Ennen kuin kunnolla päästään matkaankaan, on joukon ratkaistava suljetun huoneen arvoitus ja vältettävä törmäämästä majakkasaareen. Matkan varrella värikäs seurue hukkaa Valkoisen valaan, rehtorin, pingviinin ja Pariisin, osan niistä vieläpä useaan kertaan. Löytääkö retkikunta Nicolasin kotimantereen – Nicolas varmasti mukanaan?

Urho ja hänen kaverinsa ovat aiemmin seikkailleet viidessä Kirjava Kukko -sarjan kirjassa. Nyt Urho kohtaa elämänsä suurimman ja hauskimman seikkailun!

Urho ja sininen sukellustalo kuultiin alkuvuodesta 2011 Radioteatterin 12-osaisena lastenkertomuksena.”

Paavo Virtanen Anneli Kanto: Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat

”Kun isosiskot Vilma ja Veera ovat poissa kotoa, nelivuotias Paavo Virtanen hipsii tyttöjen siistiin huoneeseen ja ihastelee näiden huippuhienoja tavaroita. Eipä aikaakaan, kun huone on jo sekaisin – ja tietenkin tytöt astuvat sisään juuri silloin! Kun soppa on selvitetty, alkavat leikit, joissa tyttöjen ja poikien maailmat kohtaavat riemukkaalla tavalla.”

Scarlettin puvussa Terhi Rannela: Scarlettin puvussa

”Viivi Lintunen bloggaa innolla vaatteista, klassikkoelokuvista ja suosikkinäyttelijästään Vivien Leigh’stä. Vanhan ajan lumoa rakastava nuori nainen haluaa myös pukeutua omaperäisesti. Ja ihan niin kuin Tuulen viemää -elokuvan Scarlett, Viivikin tekee vaatteet itse, vaikka vanhoista verhoista!

Viivi on haaveillut vanhojen tansseista pikkutytöstä asti. Pääosassa olisi ylimaallisen tyrmäävä Mekko ja pakollisena rekvisiittana Aki, jonka kanssa Viivillä on ollut on-off-suhde jo pitkään.

Yllättävä puhuri heittää kaikki Viivin haaveet nurin: poikaystävä Aki iskee silmänsä mitättömään Oliviaan ja Viivi menettää tanssiparinsa. Ja kun paha poika Reko palaa kaupunkiin, Viivin elämässä kaikki entinen on yhtäkkiä tuulen viemää.”

Tähystäjäneito Anneli Kanto ja Terhi Rannela: Tähystäjäneito (Kuparisaari 1)

”Vauraan Sarmatian tähystäjäneito, 17-vuotias Amaya, matkustaa kolkolle Khalkoksen saarelle osallistuakseen valtiollisiin hautajaisiin. Oppaakseen suloinen Amaya saa hallitsijahuoneen töykeän neuvonantajan, Miroslavin, joka tutustuttaa Amayan saaren kummallisuuksiin, mm. Korkeaan Puolisoon, jolla on outoja harrastuksia ja kaksi eriskummallista poikaa. Mutta kun Amaya on edustusvelvollisuutensa hoitanut ja valmis palaamaan kotiin, selviää, että Khalkoksen hovilla on neidon varalle pahaenteinen, pelottava suunnitelma, joka muuttaa Amayan elämän peruuttamattomasti…

Tähystäjäneito aloittaa uuden, jännittävän fantasiatrilogian, jossa seurataan nuoren Amayan kasvua tytöstä naiseksi valtapelien varjossa. Seikkailua, huumoria ja romantiikkaa yhdistelevän tarinan takaa löytyy kaksi nuortenkirjallisuuden huippunimeä – Tähystäjäneito on Anneli Kannon ja Terhi Rannelan onnistunut loikka fantasiamaailmaan.”