Kirjoitin kesäkuun loppupuolella, mitä ajattelin lukea lomalla: https://grafomania.wordpress.com/2011/06/26/mita-aiot-lukea-kesalla/. Koska kesän kaikkein aktiivisin lukuaika taitaa olla ohi (= viikot Mikkelin suunnalla ilman päivittäistä nettisurffailua), tässä lista kirjoista, jotka olen lukenut tuon postauksen jälkeen:

David Nicholls: Sinä päivänä. Suom. Sauli Santikko. Otava 2011.

Jens Lapidus: Rahalla saa. Suom. Anu Koivunen. Like 2008.

Karl Ove Knausgård: Taisteluni. Ensimmäinen kirja. Suom. Katriina Huttunen. Like 2011. (Ennakkokappaleena, ilmestyy syyskuussa)

Toim. Maria Laakso, Toni Lahtinen ja Päivi Heikkilä-Halttunen: Tapion tarhoista turkistarhoille. Luonto suomalaisessa lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. SKS 2011.

Friedrich Dürrenmatt: Tuomari ja hänen pyövelinsä. Suom. Markku Mannila. WSOY 1966.

John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä. Suom. Jouko Linturi. Tammi 1964.

Ilkka Remes: Pedon syleily. WSOY 1999.

Gavin Pretor-Pinney: Aallontarkkailijan opas. Suom. Antti Immonen. Atena 2011.

Jouko Halmekoski: Orjamarkkinat. Huutolaislasten kohtaloita Suomessa. Ajatus Kirjat 2011.

Tiina Raevaara: Koiraksi ihmiselle. Teos 2011.

Kesken:

Mikael Niemi: Aivot pellolle. Suom. Outi Menna. WSOY 2011.

Nichollsin Sinä päivänä ei pettänyt odotuksia vaan tarjoili juuri sellaista hauskaa, koskettavaa ja fiksuakin viihdettä, jota ennakkoon oletin. Tykkäsin. Lapiduksen kieli herättää mitä ilmeisimmin lukijoissa ristiriitaisia tunteita, mutta itse pidän hänen tunnistettavasta ja erikoisesta tyylistään. Juoni ei vain ollut samalla tasolla kielen draivin kanssa, joten siinä mielessä Rahalla saa oli pieni pettymys.

Pienoisromaanit Tuomari ja hänen pyövelinsä ja Hiiriä ja ihmisiä on ollut tarkoitus lukea jo pitkän aikaa, joten nyt ahmaisin molemmat sopivan tilaisuuden tullen. Molemmissa nautin tiiviistä, uhkaavasta tunnelmasta, joka enteilee lopun dramaattisia käänteitä.

Tietokirjoista Tiina Raevaaran Koiraksi ihmiselle oli mielenkiintoisin lukukokemus. Koiran perinnöllisten ominaisuuksien kehittyminen juuri ihmisen rinnalla elämiseen sopiviksi oli itselleni uutta tietoa. Vaikka itselläni ei koiraa ole eikä tule, genetiikka kiinnostaa.

Millaisia lukuhetkiä ja -kokemuksia teillä muilla on ehtinyt tähän mennessä olla?