Pitkästä aikaa! Valitetaan fyysisistä vaivoistamme -postaus, olkaa hyvä!

Luin Hesarista uutisen, joka koskee meitä kaikkia tietokoneella nököttäjiä. Päivästään suuren osan istuvat voivat kuolla muita nuorempina, kertoo australialainen tutkimus. Riski kuolla nuorempana on suurempi, vaikka harrastaisi liikuntaakin. Koko uutisen löydät täältä.

Minä kärsin jo kolmatta vuotta selkäkivuista. Mieheni herää herätyskelloon, minä selkäkipuun. Diagnooseista ja lääkäreiden ohjeista ei ole ollut juuri hyötyä. Olen käynyt yksityisellä ja yleisellä, olen käynyt kalevalaisella jäsenkorjaajalla. Olen käynyt röntgenissä ja magneetissa. Ja niin edelleen. Ja niin edelleen.

Olen taas samassa pisteessä kuin vuosi sitten, kun aloitin lääkärirumban. Liikunta auttaa, sanoi lääkäri. Mutta minähän olen aina harrastanut liikuntaa.

Pitkäkestoisen flunssan jälkeen käynnistelin kehoani hitaasti. Parin tunnin kävelylenkin jälkeen selkään särki niin paljon, että teki mieli ottaa kipulääke. En ottanut. Ajattelin, että tämä on sitä hyvää kipua, lihakset kiittävät liikunnasta. Mutta mistä minä tiedän?

Joinakin päivinä mietin, että mitä jos kroppani ei kestäkään tätä ammattia, niin, eihän se kestäkään. Täytän 32 kuukauden päästä… Kenenkään ei pitäisi istua niin paljon kuin me joudumme istumaan.

Miksi kirjoitin tämän? Ehkäpä hakeakseni vertaistukea.

Millaisia kirjoittamiseen liittyviä vaivoja Sinulla on?