Onnittelut meille kaikille. Kaikilta grafomaanikoilta ilmestyy taas tänäkin syksynä kirja tai kirjoja!

Aika moni meistä näyttää jatkavan sarjaansa, mutta singlejä ilmestyy myös ja jopa harvinaisia nuorille suunnattuja novelleja.

 Terhi:

Terhi Rannelan nuortenkirja Yhden promillen juttuja sisältää 19 tummanpuhuvaa ja todenmakuista tarinaa, joissa alkoholi näyttelee suurta roolia nuorten elämässä. (Savon Sanomat)

 Terhi ja Anneli:

Korkea puoliso jatkaa Tähystäjäneidossa tutuksi tulleen Amayan tarinaa. Yläkoululaisille sopiva sarja on täynnä vauhtia, dramatiikkaa ja suuria tunteita, mutta tarinasta voi löytää myös selkeitä yhtymäkohtia Euroopan historiaan. (Karisto)

 Salla:

Toisaalla on Jäljellä-kirjan hieno jatko-osa, palapelin täydentävä pala ja ratkaisun avain. (Risingshadow)

 Kirsti:

Alan tykästyä Kuitusiin kirja kirjalta enemmän. Tällainen vanhanaikainen mukavatempoinen ja turvallinen sarja löytää kyllä paikkansa. (Goodreads, Arja)

 Siri:

Edellisen Me rosvolat-kirjan lopussa Vilja Vainisto löysi ratkaisen vihjeen siitä, minne Helmeri Kvistin legendaarinen rosvousopas on kätketty. On siis aika lähteä jahtaamaan opasta. (Kirjavinkit, Mikko)

Hannu:

Sadan asteen eskarikuume kertoo hauskasta ensimmäisestä päivästä eskarissa. Eskaripäivän aikana riittää touhua ja puuhaa, mutta kotiinpaluun varallekin on pieni yllätys… (Kirjavinkit, Mikko)

Anneli:

Pusu ja pokaali on Futistyttö -sarjan viides ja viimeinen osa, valitettavasti sillä sarja on hyvässä vauhdissa ja hyviä nuortenkirjoja urheilusta ei ole taatusti yhtään liikaa. (Hollolan kirjasto)

 Anneli:

Nuorille suunnatussa Uusi päivä –kirjasarjassa kerrotaan tv:stä tuttujen ihmisten elämästä siellä, mihin tv-kamerat eivät pääse. Ensimmäisessä osassa Vilma ja Ilari Haaviston perheen päättäväinen esikoinen ihastuu tanssinopettajaansa. (Gummerus)

 Anneli:

Kolmevuotias Perttu kihisee kateudesta, kun vietetään Kastehelmi-siskon syntymäpäivää. Hänkin haluaisi lahjoja. (Karisto)

 

Tekstin kokosi: Anneli

Kollaasit näperteli: Terhi