Tervetuloa kuuntelemaan ja tapaamaan Grafomanian kirjoittajia myös Helsingin kirjamessuille. Meidät löydät suunnistamalla seuraavan ohjelman mukaan:

Torstai 25.10.2012

12.00 Terhi Rannela kertoo Louhi-lavalla Yhden promillen jutuista (Otava).
12.30 Urheilu nuortenkirjallisuudessa. Louhi-lavalla Suomen Nuorisokirjailijat ry:n järjestämä paneelikeskustelu: ”Keskustelussa pohditaan, onko alan kirjallisuutta tarpeeksi. Onko kyse salajuonesta, jolla kalastellaan urheilevia poikia kirjallisuuden pariin? Entä mikä on tyttöjen rooli urheiluaiheisissa kirjoissa, ja miten kattavasti lajeja käsitellään? Kirjailija Markku Karpion johdolla keskustelemassa kirjailijat Kirsti Kuronen, Kirsi Pehkonen, Kalle Veirto ja Mika Wickström.”
15.30 Terhi Rannela kertoo Louhi-lavalla hänen ja Anneli Kannon yhteisestä Korkeasta puolisosta (Karisto).
15.30 Salla Simukka on Lukukeskuksen ja Sanaston yhteisosastolla nuorten haastateltavana Jäljellä– ja Toisaalla-kirjoista (Tammi).
16.30 Terhi Rannela on Lukukeskuksen ja Sanaston yhteisosastolla nuorten haastateltavana Yhden promillen jutuista (Otava).

Perjantai 26.10.2012

12.30 Dystopian pyörteissä. Louhi-lavalla Suomen Nuorisokirjailijat ry:n järjestämä paneelikeskustelu: ”Miksi tulevaisuuden kauhukuvia putkahtelee juuri nyt nuortenkirjallisuudessa? Eikö nuoruus itsessään ole tarpeeksi rankkaa? Dystopiasta keskustelemassa kirjailijat Anne Leinonen, Annika Luther ja Laura Lähteenmäki kirjailija Salla Simukan johdolla.”
13.00 Salla Simukka Tammen/Bonnierin lavalla keskustelemassa nuorten fantasiakirjallisuudesta Maria Turtschaninoffin kanssa. Peter Nyman haastattelee.
14.30 Salla Simukka kertoo Louhi-lavalla Jäljellä– ja Toisaalla-kirjoista (Tammi).

Lauantai 27.10.2012

11.30 Anneli Kanto kertoo Louhi-lavalla viidennestä Futistyttö-kirjasta Pusu ja pokaali (Karisto).
12.00 Kirsti Kuronen kertoo Louhi-lavalla kirjasta Omenapuu laulaa (Karisto).
12.30 Anneli Kanto ja Hannu Hirvonen keskustelevat Topelius-lavalla kuvakirjoistaan Perttu Virtanen ja kauhea kateus (Karisto) ja Sadan asteen eskarikuume (Karisto).
13.30 Kirsti Kuronen kertoo Topelius-lavalla kirjastaan Kuituset ja unisieppari (Karisto).

Sunnuntai 28.10.2012

10.30 Lähikirjastojen puolesta -keskustelutilaisuus Kullervolla: ”Lähikirjastot ovat uhan alla. Niitä lakkautetaan ja aukioloaikoja supistetaan. Monia pääkirjastojakin uhkaa lakkauttaminen tai toiminnan supistaminen kuntaliitosten myötä. Kuntalaiset ovat joutuneet epätoivoiseen tilanteeseen taistellessaan peruspalveluksi määritellystä oikeudestaan kirjastopalveluihin. Keskustelemassa muun muassa Lähikirjastojen puolesta ry:n puheenjohtaja Veikko Sonninen, Suomen kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander, kirjastoasiantuntija Päivi Jokitalo ja kirjailija Siri Kolu.”
11.00 Siri Kolu kertoo Louhi-lavalla kirjastaan Me Rosvolat ja iso-Hemmin arkku (Otava).
11.30 Siri Kolu kertoo Otavan osastolla kirjastaan Me Rosvolat ja iso-Hemmin arkku (Otava). Lotta Sonninen haastattelee.
12.30 Luontoa asvalttiviidakossa. Louhi-lavalla Suomen Nuorisokirjailijat ry:n järjestämä paneelikeskustelu: ”Miten ihmisen ja luonnon välinen suhde piirtyy nuortenkirjoissa. Onko kaupunki vihollinen vai asvalttiviidakko sekin? Kirjailija Siri Kolun johdolla luonnosta keskustelevat kirjailijat Anu Holopainen, Esko-Pekka Tiitinen ja Suvi Vehmanen.”