Hurraa-huuto ja koko joukkueen supersuuret aallot meidän omalle Annelille, jonka Huippuvalmentaja (Futistyttö 4, Karisto, 2011) on juuri saanut jaetun Plättä-palkinnon! Tämän vuoden Plätän saavat myös Sinikka ja Tiina Nopola teoksellaan Risto Räppääjä saa isän (Tammi, 2011).

Plättä on todellinen lukijoiden suursuosikkien palkinto. Annelin Futistyttö-sarja on tavoittanut laajan ja innostuneen lukijakunnan, joka lukee takuulla sarjaa yhä uudestaan ja uudestaan, kun se tänä vuonna tuli päätökseensä viidennessä osassa Pusu ja pokaali (Karisto, 2012).

Hyvä Futistyttö! Hyvä Anneli!

Tässä vielä linkki Piki-verkkokirjaston uutiseen: https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/platta

Palkinnosta kerrotaan Wikipediassa näin:

”Pirkanmaan Plättä on kotimaiselle nuortenkirjalle myönnettävä palkinto. Voittaja, vuoden paras suomalainen nuortenkirja, valitaan äänestyksellä, jonka järjestävät Suomen Nuortenkirjaneuvoston Tampereen osasto ja Tampereen kaupunginkirjasto. Äänestykseen voi osallistua internetissä tai Pirkanmaan kirjastoissa.

Ensimmäinen Plättä-äänestys järjestettiin vuonna 1975. Palkinto jaetaan vuosittain 20. marraskuuta. Samaa kirjailijaa ei palkita kahtena peräkkäisenä vuonna. Ennen vuotta 1999 sama kirjailija voitiin palkita aikaisintaan viiden vuoden kuluttua ja vuosien 1999–2003 sääntöjen mukaan kolmen vuoden kuluttua.

Vuosina 1975–1994 voittaja palkittiin Plättä-plakaatilla, taiteilija Taisto Toivosen puupiirroksella, joka kuvaa Kiljusen herrasväkeä seuraamassa Pitkäjärveläiset-näytelmää. (Plättä on Kiljusen perheen tytär.) Vuodesta 1995 palkintona on ollut taidegraafikko Tuula Lehtisen värigrafiikkatyö Maailmankuva (1992).”

(Hienon kirjankansikollaasin postausta varten teki Terhi.)

p.s. Huomatkaa myös blogin kaksi aiempaa postausta eli Kirstin kysymys siitä, mihin vuodenaikaan kirjoittaminen sujuu parhaiten ja Sirin avaus vapaan kirjailijan suhteellisesta vapaudesta.