Grafomanian kirjoitusrinki täydentyy kahdella uudella kirjoittajalla. Toivotamme siis tervetulleiksi Päivi Lukkarilan ja Markku Karpion! Markkuhan on ollut grafomaanikko jo aiemminkin, mutta tauon jälkeen hän teroittaa taas blogikynänsä.

Päivi Lukkarila on tamperelainen lasten- ja nuortenkirjailija, joka on kirjoittanut myös tietokirjoja. Hän kertoo itsestään Suomen Nuorisokirjailijat ry:n matrikkelissa seuraavasti:

”Pikkutytöstä asti olen kehitellyt omia tarinoitani. En osaa oikein sanoa, miksi ajatus kirjailijaksi tulemisesta antoi odottaa itseään aina vuoteen 2006 asti. Kaipa minulla oli siihen asti aina jotain kiireellisempää tehtävää. Sitten osallistuin käsikirjoituksellani Kariston tyttökirjakilpailuun ja sijoituin kolmanneksi. Seuraavana vuonna ilmestyi esikoisteokseni Koitetaan kestää, Nanna, vuonna 2008 sen jatko-osa Tyttöystävätesti ja vuonna 2009 sarjan kolmas osa Talliterapiaa. Nuortenkirjojen lisäksi olen kirjoittanut näytelmiä ja pari tietokirjaa.

Hankin leipäni paitsi kirjoittamalla, myös viestintäkouluttajana ja draamaopettajana. Vuosien mittaan olen kokeillut myös maskeeraajan, mainostoimittajan ja yliopistosuunnittelijan ammatteja, mutta kirjoittaminen on ehdottomasti hauskinta (ja vaivalloisinta, haastavinta ja takapuolelle käyvintä) mitä tiedän. Mielikuvittelu kun on niin kivaa, että ilman sitä eläminen taitaisi olla aika lailla mahdotonta.”

Koitetaan kestää, Nanna sai myös Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinnon vuonna 2008. Päivi Lukkarilan Kolmen ajan maa (2011) oli Lydecken-ehdokas.

Suosittu Venla-sarja on sekin Päivin käsialaa.

Markku Karpio on Utön saarella asuva lasten- ja nuortenkirjailija.

Esikoisteos Otsalamppu ilmestyi vuonna 1995. Sen jälkeen Karpio on kirjoittanut neljä nuortenromaania, aikuistenromaanin, koululaisten luonto-oppaan yhdessä Anne Petäisen kanssa ja neliosaisen nuorten tv-sarjan yhdessä Anita Malkamäen kanssa. Lisäksi hän on julkaissut novelleja, kolumneja, pakinoita ja artikkeleja useissa antologioissa ja lehdissä.

Karpio toimii myös sanataideopettajana. Hän on vetänyt nuorten viikonloppukursseja Haminassa vuodesta 2000, ja luovan kirjoittamisen peruskursseja aikuisille Oriveden opistolla vuodesta 2002. Harrastuksiin kuuluvat mm. verkkokalastus, veneenhoito, saaristoluonto ja jalkapallo.

Kirjailijan uusin teos on tänä syksynä ilmestynyt Mun isäni on avaruusmies.