great tit

No niin, te kaikki, jotka päädyitte blogiin sanahaulla ”big tits”, hajaantukaa. Täällä ei ole mitään nähtävää. Muut voitte jatkaa Grafomanian tilastovuosikatsauksen lukemista. Edellisessä postauksessa Siri loi katseensa jo tähän uuteen, alkaneeseen vuoteen. Käykäähän kommentoimassa lupauksianne. Tässä muutama huomio viime vuodesta:

1. Blogin kuukausittaiset näyttökerrat liikkuivat vuonna 2012 kahdentuhannen ja seitsemäntuhannen välillä. Kesällä oli hiljaisinta, maaliskuussa vilkkainta. Näyttökerta on eri asia kuin kävijä, mutta ainakin näyttökertojen valossa Grafomaniaa voidaan pitää hyvin vilkkaana ja seurattuna kirjallisuusblogina.

2. Vuoden 2012 neljän suosituimman artikkelin kärjen muodostivat Roope Lipastin esikoiskirjailijuutta pohtiva postaus, avoin kirje Helsingin Sanomien kulttuuritoimitukselle, Topelius- ja Arvid Lydecken -ehdokkaat 2013 ja postaus siitä, miten paljon kirjailijan pitää miettiä kirjojensa myyntiä. Näille kaikille kertyi näyttökertoja pitkälti yli 700. Topelius- ja Lydecken-ehdokkaiden julkistuspostaus keräsi Grafomanian historian suurimman yhden päivän näyttökertapotin. Näissä luvuissa kannattaa ottaa huomioon se, että ylivoimaisesti suosituin sivu blogissa on kuitenkin etusivu, joka keräsi vuonna 2012 yli 28 000 näyttökertaa. Monesti postaukset luetaankin suoraan etusivulta, klikkaamatta varsinaista postausta.

3. Blogiin on tultu ehdottomasti eniten hakukoneiden avulla. Toiseksi eniten on tultu Facebookin kautta, missä Grafomanian postauksia linkataan kiitettävän paljon. Sari Peltoniemen kotisivujen kautta tullaan myös erittäin paljon, samoin Parnassosta, Blogilistalta ja Kirjailijaliiton sivuilta.

4. Blogissa olevista linkeistä on klikattu eniten Terhin blogin osoitetta, sen jälkeen minun kotisivujeni osoitetta ja kolmanneksi eniten Kirstin kotisivujen osoitetta.

5. Sitten päästään hauskimpaan tilasto-osioon eli niihin hakusanoihin, joilla blogiin on tultu vuonna 2012. Ehdottomasti suosituin hakusana on ollut ”grafomania” (myös kirjoitusmuotoja ”grafomnaia”, ”grfaomania”, ”grafomanai” ja ”grafoomania” on esiintynyt useita kertoja). Voidaan varmaan olettaa, että suurin osa ”grafomania”-hakusanan kirjoittaneista on etsinyt juuri blogiamme. Toki sana on olemassa muutenkin ja esimerkiksi sen tarkoitusta tai taudinkuvan määritelmää on voitu hakea. Jos blogimme nimi kuitenkin olisi esimerkiksi tuo otsikossa mainittu ”Big Tits”, olisi oletettavampaa, että niillä hakusanoilla ei etsittäisi ensisijaisesti blogiamme, vaikka sinne päädyttäisiinkin. Toiseksi eniten vuonna 2012 blogiin on päädytty hakusanalla ”kustannustoimittaja” ja kolmanneksi eniten sanalla ”joulukertomus”. Sijoilla neljä ja viisi on kaksi blogin kirjoittajaa eli ”salla simukka” ja ”kirsi kuronen”. Kolmas blogin kirjoittaja ”siri kolu” on hakusanana voittanut ”rakkauskertomukset” mutta hävinnyt täpärästi hakusanalle ”alasti”. Pari kuriositeettia hakusanoista: ”kato googlesta”, ”huominen”, ”tuula kallioniemen lapsuus”, ”ruokapalkka” ja ”eroottiset eläintarinat”. Hmm. En kommentoi.

Katsotaan tämän vuoden loputtua, onko tilastoissa tapahtunut muutoksia.

(Kuvassa talitiainen, englanniksi great tit. Kuvalähde: Wikimedia Commons.)

Advertisement