Kirjailija Seita Vuorelan romaani Karikko on pokannut Tulenkantaja-palkinnon. Uuden kirjallisuuspalkinnon ovat perustaneet Aamulehti ja tamperelainen Tulenkantajat-kirjakauppa. Palkinnon tarkoituksena on löytää edellisvuoden teoksista sellainen, jolla on edellytyksiä menestyä kansainvälisesti. Palkintosumma on 5000 euroa, lisäksi kirjailija Sofi Oksanen toimii voittajateoksen kummina kohti maailmanmenestystä.

Karikko on unenomainen ja syrjäisestä leirintäalueesta oman mystisen maailmansa rakentava kirja. Sitä markkinoidaan englanniksi nimellä Reef.

Vuorelan aiemmat teokset Viima (2006) ja Usva (2009) on käännetty useille kielille. Viima on myös palkittu Ranskassa vuoden parhaana nuortenkirjana.

Historian ensimmäisen Tulenkantaja-palkinnon luovutti Vuorelalle palkintoraadin puheenjohtaja Sofi Oksanen. Raati kuvaa Karikkoa hyväksi ja innostavaksi kirjallisuudeksi. Oksanen kiittää Vuorelaa omasta kielestä, vahvasta tarinasta ja omaleimaisesta aiheesta, joka on yhtaikaa paikallinen ja syvästi universaali.

Grafomania hihkuu Seitalle suloiset onnittelut!