Kettukansi4

Kun en ole nettinatiivi vaan gutenberg-antiikki, en onnistu liittämään kirjan kansikuvaa tähän. Anteeksi.

Kyse on kuitenkin lastenkirjasta, jonka julkistamistilaisuus oli eilen. Kirjan talkootöissä ovat olleet niin kirjoittaja, kustannustoimittaja kuin taittajakin. Prosessi oli pitkä ja mutkikas, mutta nyt on kirja valmis.

Taidekeskus Kettukin taiteilija Vili Ohra-aho on
vauhdikkaan lastenromaanin kuvittaja

Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry (Kettuki) on julkaissut ”Seuraa hännänpäätäni” -lastenkirjan, jonka on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Anneli Kanto ja kuvittanut Vili Ohra-aho.

Seuraa hännänpäätäni –lastenkirja julkistettiin Janakkalan pääkirjastossa Turengissa 10.12.2013.
Samalla avattiin Vili Ohra-ahon kirjaa varten tekemien originaalikuvien näyttely. Kuvitusnäyttely on avoinna vuoden loppuun saakka kirjaston aulatilassa.

Vauhdikas lastenromaani kertoo kahden ketun kaupunkimatkasta. Kauhakuormaajan ryske ajaa kaksi kettua, Suurketun ja Ketsun, pois kotikoloistaan vanhasta ladosta. Parivaljakon on pakko suunnata kaupunkia kohti ja ryhtyä cityketuiksi. Kaupunki tarjoaa biletystä ja roskasäiliön buffet-illallisia, mutta myös jännitystä ja vaaroja, joissa ystävyys joutuu koetukselle. Hauskan tarinan on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Anneli Kanto ja kuvittanut lahjakas nuori kuvittaja Vili Ohra-aho. Kirjan on kustantanut Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry (Kettuki)
Teos on ensimmäinen Kettukin taiteilijan kuvittama lastenkirja. Vili Ohra-aho, graafikko-opiskelija, paneutui tehtävään tehden viime kesänä Anneli Kannon käsikirjoituksen mukaan luonnoksia erilaisilla tekniikoilla työssä oppimisjaksollaan Taidekeskus Kettukissa. Luonnosten pohjalta valittiin toteutustapa, jolla Vili loi kirjan kuvituksen.

Vili Ohra-aho on 20-vuotias nuori kuvittaja Tervakoskelta. Peruskoulunsa hän kävi Haukankallion erityiskoulussa Janakkalan Leppäkoskella, ja sen jälkeen hän opiskeli kaksi vuotta kuvataidepainotteisessa koulutuksessa Kiipulan ammattiopistossa. Keväällä 2014 hän valmistuu Sataedun ammattiopistosta kuva-artesaaniksi ja graafikoksi. Vili on piirtänyt ja kuvittanut aina. Kuvien tekemisen lisäksi hän rakastaa musiikkia ja strategiapelejä. Vilillä on matkassaan kaverina autismipuun oksa.

Kirjan valmistumista ovat tukeneet Vammaisten koulutuksen ja työllistymisen tuki ry, Karisto Oy ja Radiant Graphics Oy.

Kirjan voi ostaa hyvin varustetuista kirjakaupoista, Taidekeskus Kettukista ja Janakkalan kirjaston Poikkeus -kahvilasta. Kirjan hinta on 21,50 €.

lisätietoja Sirpa Haapaoja puh. 044 0405 107
sirpa.haapaoja@kettuki.fi
Toiminnanjohtaja
Taidekeskus Kettuki

****

Ole hyvä Antiikki-Anneli, tässä kirjan iloinen kansikuva. T: Kirsti