Edellisvuosina Tallinna, Kööpenhamina, Vilna, Varsova, Berliini ja nyt…

IMG_1342

 

… Tukholma! Suomen nuorisokirjailijat ry tekee joka syksy jäsenreissun, tänä vuonna matkaan lähti 16 kirjailijaa, ja melkein yhtä monta ”kotikriitikkoa”.

Finlandsinstitutet otti meidät lämpimästi vastaan ja järjesti hienon Kirjatori-tapahtuman, jonne saapui iso salillinen suomalaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostunutta väkeä.

IMG_7505

 

*

Grafomaanikoista mukana reippailivat Johanna (vas.) ja Kirsti.

IMG_1461

Yliopistolehtori ja kielenkääntäjä Janina Orlov jututti kirjailijoita, tässä Magdalena Hai soitettavassa mekossaan kertoo steampunkista:

IMG_1424

Virallisen osuuden jälkeen jokainen pääsi oman nimikoidun pöytänsä taakse esittelemään tuotantoaan, ja yleisö sai vapaasti kierrellä salissa, kysellä ja kohdata. Myös kauppa kävi, kirja kuin kirja 100 kr. Kuvassa Sari Peltoniemi.

IMG_1449

Herätimme myös median kiinnostuksen, ruotsinsuomalaisen Sisuradion toimittaja teki juttua, haastatteluvuorossa Markku Karpio:

IMG_1453

*

Ilahduttavaa oli kuulla Finlandsinstitutetin aloittamasta kaksivuotisesta Lue lapsenlapselle! -projektista, jonka tavoitteena on kannustaa ruotsinsuomalaisia eläkeläisiä lukemaan perheen pienemmille, jotta suomen kielen osaaminen vahvistuisi. Loistoidea – toivotamme kampanjalle vahvoja siipiä ja myötätuulta!

Ja olihan meillä myös privaattiohjelmaa, kun ruotsinsuomalainen stand up -koomikko Janne Westerlund (mukana mm. Naurun tasapainossa) valotti, mistä aineksista stand up -esitys syntyy:

IMG_1415*

Enkä malta olla vinkkaamatta huimaa Fotografiskaa:

IMG_1227

Valokuvamuseo sijaitsee vanhassa tullirakennuksessa Viking-terminaalin ja Slussenin välissä, ehdottomasti visiteeraamisen arvoinen.

 

Antoisa reissu, suurkiitokset kaikille instituuttilaisille ja kanssamatkaajille sekä tietenkin pääjehu Tuija Lehtiselle järjestelyistä! Minnehän ensi vuonna, jo jännittää.

 

Kirsti

*

 

IMG_1464

 

Ps. Janne on rakas serkkuni. Puss och kram!