Meidän huushollin tarkimmin varjeltu salaisuus on työhuoneeni. Jos meille tulee vieraita, huoneen ovi suljetaan, liimataan ja sinetöidään. Varmuuden vuoksi eteen siirretään vielä keskikokoinen lipasto ja järkyttävän suuri soutulaite.

Auta armias sitä lasta, joka vuonna 2009 erehtyi etsimään huoneestani piilopaikkaa. Kontrolli oli jostain syystä pettänyt, ja viaton sielu hiipi huoneeseen odottaamaan kuurulaskun päättymistä. Hän ei tullut meille enää koskaan.

Sitten kollega Magdalena Hai teki blogiinsa hauskan viestin otsikolla Mitä työpöydältä löytyy.

Päätin tehdä saman. Keräsin kuusi esinettä työpöydältäni, jotka liittyvät kirjailijan työhöni. Olisin voinut ottaa mitä tahansa, koska kaikki elämässäni liittyy kirjailijan työhön.

Featured image

Esineet vasemmalta ylhäältä:

– Kirja, jonka sain kouluvierailulla eräältä seitsemänvuotiaalta kirjailijalta. Olin itse joskus seitsenvuotias kirjailija. Tämä on aarre.
– Muki, jolla voi lämmitellä sitten, kun sen on juonut tyhjäksi teestä. Kyljessä on viesti, jota noudatan kirjailijana joka päivä.
– Muistikirja. Pakollinen väline.
– Aika ja elämä. Anne Ollilan kirjoittama kirja, joka kertoo kulttuurihistorian keinoin aikakäsityksestä 1800-luvun lopussa. Liittyy seuraavaan romaaniini. Liittyy siihen, että mietin aikaa aina.

Alarivi:
– Aloin opiskella Unkaria. Älkää kysykö, miksi. A kutya nem az ágy allat van.
– Paperiveitsi, jonka ostin opiskelukaveriltani, Hulvattomalta flikalta, Turun kirjamessuilla. Minä avaan tämän talon laskut terävällä veitselläni.
– Geoetsivät-kortti, joita posti juuri toi komean nipun. Olen tykästynyt etsiviini. Haluaisin joskus tavata heidät.

Ja sitten kaikkinaisen avoimuuden, piilotteluun väsymisen ja marrastalven ihmisessä väistämättä herättämän rehellisyyden nimissä se skandaali. Kuva työhuoneestani, jonka on aiemmin nähnyt perheenjäsenteni lisäksi vain muutama, tarkoin valikoitu ihminen.

WP_20141020_001

Anteeksi, äiti ja isä. Te kyllä teitte kaikkenne kasvattaaksenne minusta siivon ihmisen.

Teidät on nyt vihitty salaisuuksien taikapiiriin. Kuka muu sottapekka uskaltaa näyttää luovan kaaoksensa?

Ps. Jatketaan ihmeessä keskustelua myös Heikin aloituksesta alla ja niistä lokeroista, joihin maailma meitä yrittää tunkea.

 

**

Kirstin työpöytä:

IMG_2148