Tiesitkö, että Tampereen Puutarhakadulla sijaitsee jokaisen kirjanystävän paratiisi, Lastenkirjainstituutti? Featured image

Instituutti on omien sanojensa mukaan ”valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio ja erikoiskirjasto. Tavoitteenamme on edistää lasten- ja nuortenkirjallisuuden ja lastenkirjan kuvitustaiteen tuntemusta ja tutkimusta. Palvelemme kirjastoja, kouluja, yliopistoja sekä muita tahoja ja yksittäisiä henkilöitä tutkijoista asianharrastajiin.”

LKI julkaisee myös Onnimanni-lehteä, jota suosittelen kaikille lukeville ihmisille. Se on korkeatasoinen julkaisu, jota lukemalla pysyy kärryillä siinä, mitä tärkeimmässä kirjallisuudessa eli lasten- ja nuortenkirjallisuudessa tapahtuu. Lehdessä käsitellään myös alan tutkimuskirjallisuutta.

Instituuttia pitää yllä kannatusyhdistys, jonka jäseneksi voi liittyä täällä. Jäsenetuna on mm. Onnimanni.

Ja miksi minä tästä paasaan ja blogissa häpeilemättä mainostan? Grafomaanikoilla on kannatusyhdistyksen hallituksessa tuplamiehitys. Kirsti on jo hallituksen pitkäaikainen jäsen, minä puolestani vuoden alusta sen uusi puheenjohtaja.

Levittäkää Lastenkirjainstituutin ilosanomaa ja tulkaa tapahtumiin. Niistä saa parhaiten tiedon, jos liittyy yhdistyksen jäseneksi.

Ja kirjastossa kannattaa pistäytyä (aukioloajat täällä). Sinne pyritään kokoamaan kaikki Suomessa ilmestynyt lasten- ja nuortenkirjallisuus. Hyllyissä on paljon lapsuuden lukuaarteita.

Tässä kuvia Aapis-hyllystä.

Featured image

Näkyykö tuttua selkää?

Featured image

Nämä B-hyllyn kirjat ole lukenut luultavasti kaikki.

Featured image

Lempisarjani, jonka mukaan tyttärenikin sai nimensä.

Featured image

Tätä opiskelin 0-luokalla. Muistan myyrän!

Johanna