Terveisiä Englannista! Palasin reissulta vasta muutama päivä sitten. Pää sauhuaa vieläkin kokemuksia, joista ammennan kirjoitushommiin varmasti vielä pitkään.

Lontoon lisäksi kävin muun muassa Cornwallissa, St Ivesin pienessä rannikkokaupungissa. Paikka on todella kaunis vanhoine kivitaloineen, kapeine kujineen ja satamineen. Löysin sieltä mennyttä St Ivesiä käsitteleviä kirjoja. Lueskelin myös entisaikojen elämästä kaupungin sympaattisessa, kivilinnamaisessa kirjastossa, joka oli paikkakunnan väkilukuun nähden melko kookas. Otin kaupungista paljon kuvia ja videoita. Toivottavasti jotain näistä kokemuksista pilkahtaa joskus kirjassakin.

Ostin myös kirjoja vanhoista cornwallilaisista tarinoista. Niissä kerrotaan monenlaisista noidista, aaveista, merenneidoista, keijuista ja muista taruolennoista. Niistäkin saanen sytykettä joihinkin tuleviin kertomuksiini. Hauska oli myös kummitusjuttukierros, jolle St Ivesissä osallistuin. Kummitustarinannälkäisiä kierrätettiin muun muassa paikkakunnan hautuumaalla kuulemassa rutosta, haudanryöstäjistä ja kummituksista.

Lontoon luonnontieteellisessä museossa oli meneillään mielenkiintoinen merta ja koralleja käsittelevä näyttely. Rakastan merta ja luulen, että se on tavalla tai toisella tyrskyämässä mukaan tulevien vuosien töihini.

St Ives, rannalla.

St Ives, rannalla.

Vaikka lähtee reissulle etsimään jotakin tiettyä asiaa, yleensä törmää moniin muihinkin tarinoihin ja ideoihin. Matkan ei tarvitse edes suuntautua kovin kauas. Yhden pienen kotimaanreissun aion vielä tänä kesänä tehdä. Talvella on varmasti paljon, mistä äyskäröidä tarinoita.

Mila

ihan-mieletönG

St Ives, satamaa.

lyhty-illassaG

Ilta Atlantin rannalla.