Juuri, kun aloin kirjoittaa tätä päivitystä, huomasin Grafomanian tarjoavan arkistojen aarretta: nimettömäksi jäävän nuorisokirjailijan matkaraporttia Varsovasta melko tasan kolme vuotta sitten.

Tänä vuonna reissasimme mainiossa kirjailijaporukassa Dubliniin. Irlannin pääkaupunkia kirjallisempaa kaupunkia on äkkiseltään hankala keksiä.

Tässä kuvassa näkyy irlantilaisista kirjailijoista 12. Näkyy siinä yksi suomalainenkin, jos oikein osaa katsoa. Kuka bongaa ja tunnistaa hänet?

Featured image

Naiskirjailijoiden osuus irlantilaisen kirjallisuuden kaanonissa (tai siis heidän puutteensa) hämmensi meitä pohjoismaalaisia. Kollega Meresmaa kirjoittikin asiasta ja reissusta jo mainion jutun.

Kirjallinen pääkohde oli monille Trinity Collegen käsittämättömän hieno kirjasto. Siellä näimme myös Kellsin kirjan eli Book of Kellsin. Sitä ei ymmärrettävästi saanut valokuvata mutta kirjastoa sai.

Featured image

Arvokkaat päät vartioivat kirjaston lukurauhaa:

Featured image

Kaupunki ja sää olivat meille helliä. Kävelimme jalat muusiksi, tutustuimme paikallisiin kirjailijoihin sekä asiaan kuuluvasti viskin tislaamiseen.

Tauko työssä juuri tässä vaiheessa syksyä tuntui oikealta.

Johanna

Advertisement