Tampereella toimivalle Lastenkirjainstituutille myönnettiin tänään Suomen messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustus. Perusteluissa todettiin muun muassa:

”Palkinnolla annetaan tunnustusta merkittävästä työstä, jota Lastenkirjainstituutti on tehnyt pitkäjänteisesti lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi.

Lastenkirjainstituutti on vuodesta 1978 tehnyt ansiokasta työtä lasten- ja nuortenkirjallisuuden hyväksi. Se on valtakunnallinen kulttuurilaitos, jonka synnyttivät lastenkulttuuriaktivistit ja jonka työssä vapaaehtoisuudella ja kulttuuri-idealismilla on edelleen vahva sija. Instituuttia ylläpitää Tampereella sen kannatusyhdistys. Lasteninstituutin toiminta on monipuolista. Instituutilla on erikoiskirjasto, oma lehti Onnimanni ja tietopalvelu. Se järjestää näyttelyitä, lastentapahtumia ja seminaareja sekä opastaa vanhempia lasten ja nuorten lukemiseen liittyvissä asioissa.

Lastenkirjainstituutti on pystynyt aktiivisena ja uudistunut huolimatta niukoista resursseista. Instituutissa on kaikki aina tehty ja tehdään kaikki rakkaudesta lasten- ja nuortenkirjoihin sekä niiden käyttäjiin, lukeviin lapsiin ja nuoriin.”

Paula sanoi kiitospuheessaan viisaasti, että palkinto on tunnustus sille pitkäjänteiselle ja tärkeälle työlle, jota instituutissa on jo vuosikymmeniä tehty.

Minäkin pääsin kannatusyhdistyksen puheenjohtajana mukaan palkintoa vastaanottamaan. Kunniaa en kyllä ota, mutta iloitsen LKI:ssa ja sen eteen vuosien varrella työskennelleiden puolesta.

Huraa!

Johanna

Ps. Lisään kuvia heti, jos ja kun saan sellaisia. Unohdin oman kännyni kotiin.