Ainakin viime aikoina  aikaa on mennyt luvattoman paljon teknisiin ongelmiin. Kone on yrittänyt elää omaa elämäänsä, vähän kuin tuo vielä kasvatusvaiheessa oleva koiranpentuni. Kummatkin ovat totelleet, jos on sattunut huvittamaan.

Sille piti siis tehdä jotain.

Olin tosin yrittänyt jo pari kertaa aiemmin. Vienyt jopa lähihuoltoon, missä sitä kai viidenkymmenen euron edestä siliteltiin, sillä ei se ainakaan korjaantunut. Nyt olivat jo järeämmät hommat tarpeen.

Olen kerran aikaisemminkin ottanut yhteyttä Microsoftiin ja saanut silloin hyvän avun. Tulokseen pääsemiseksi on ensin hauska vaihe, jossa luovutan koneen hallinnan etäkorjaajalle. On vähän kuin videota katselisi, kun hiiri liikkuu näytöllä ja sitä sun tätä tapahtuu selvästi ohjatusti, vaikka itse istun tumput suorina. Niin tuo meni nytkin.

Joten pitäkää nyt peukkuja kaikki, että tämä taas toimisi. Ainakin palvelu oli nopeaa, hauskaa ja sain vielä lupauksen uudestakin sessiosta, jos on siihen tarvetta.

En oikeastaan pelkää teknistä puolta tässä työssämme, mutta en sitä riittävästi osaakaan. Olen työskennellyt teknisellä puolella televisiossa, mutta siitä on jo aikaa. Ei tämän nykytekniikan perässä sillä koulutuksella pysytä.

Olisi oikeastaan hauska tietää, miten iso prosentti kirjailijoista tosiaan hallitsee työhön liittyvät tekniset laitteet ja niiden ohjelmat, miten iso osa tulee niiden kanssa sentään juttuun ja miten isolle osalle ne ovat työn synkeä tuntematon osa.

Sillä ikävän tärkeä osa työtämme tekninen puoli kuitenkin on.