Tämän pitkän syksyn jatkuessa olen lukenut mm. Herman Kochin kirjat Illallinen ja Naapuri (Lääkärin luen heti, kun sen käsiini saan). Lukulistallani olivat seuraavatkin romaanit:Aki Ollikainen, Järjestäjä (Antti Holma), Se on sitten kevät (Marja -Liisa Vartio), Alexandra Salmela (27), Jää (Ulla -Lena Lundberg), Hippa (Mikko Rimminen.

Varsinkin Kochin Illallinen oli hurja, sysimusta ajankuva, psykologinen trilleri, joka sai haukkomaan henkeä. Kaiken lisäksi kirjaimellisestikin hirvittävän hauska. Naapurissa oli päähenkilönä kyyninen ja katkera kirjailija, suosittelen tätäkin kirjaa. Koulumaailmassakin romaanissa liikuttiin.

Marja – Liisa Vartion Se on sitten kevät ja Lundbergin Jää koskettivat myös, niissä oli jylhyyttä ja vakavuutta, joista pidin.
Holma, Salmela ja Rimminen kirjoittivat paikoitellen hauskasti, vaikka löivätkin välillä kaiken läskiksi.

Minulla on varmaankin tuhannen kirjan lukulista, jota täydennän lähes päivittäin.
Silti haluaisin teiltä, arvoisat lukijat, hieman kirjavinkkausta. Vaihteeksi haluaisin tämän loputtoman loka-marraskuun jatkuessa lukea jotain sydämellistä ja hauskaa, ei niin kyynistä kirjallisuutta. (Toki kirjoissa saa olla traagisuuttakin ja elämän nurjaa puolta, mutta jotain valoa samalla.) Klassikoita tai ihan uusia kirjoja, joista teillä on tullut hyvä mieli. Runoa, proosaa, lastenkirjoja, mitä vain.. Tyylikin on vapaa.

Lastenkirjahyllystä käsiini osuivat Annika Eräpuron Benin kulmilla, sekä Jukka Itkosen Käpälämäki. Aivan mainioita hyvän mielen kirjoja!

Lopuksi hieman etuajassa runoni

TALVIPÄIVÄNSEISAUS

Lampun valo,
kynttilän valo,
ilon valo.

Loistavat
mustan kissanpennun silmät,
loistavat
peikkovanhuksen silmät,
loistavat
lapsenlapsen silmät.

On koti,
on syli,
on lämpö.

Tervehtien Heikki