keiltox

Uusin kirjani Aurinkolinnut on vasta pyrähtänyt maailmaan. Kirja on viidestoista kirjani ja viides kuvakirjani.

Kirja alkoi syntyä, kun Kariston kustannustoimittajani viime syksynä ehdotti minulle uutta kuvakirjaa Hämärinkäisen jälkeen. Minulla oli jo kehkeytynyt uusi tarina päässäni, joten ilomielin otin haasteen vastaan.

Syksy 2015 oli ollut aika raskas kaikkine vihapuheineen ja rasistisine selkkauksineen, ja maahan oli tullut yhtäkkiä suuri määrä turvapaikanhakijoita. Tuntui, että halusin kirjoittaa jotakin aiheeseen liittyvää – tarinan ennakkoluuloista ja niiden voittamisesta.

Epäluuloinen hahmo tarinassani on yksinäinen aikuinen nimeltä Natalia Nokkonen. Koen, että ennakkoluuloisia ovat nimenomaan aikuiset, monessa asiassa. Ja että aikuiset voisivat usein ottaa mallia lasten avoimuudesta.

Rakastan teetä ja olen jo pitkään haaveillut, että kirjoittaisin tarinan, joka liittyy mystiseen teekannuun. Aurinkolintujen tarina lähteekin liikkeelle Natalia Nokkosen kotoa, jossa hän on kattanut teepöydän kahdelle, mutta istuu siinä tänäänkin ilman seuraa. Hän ei kestä pihan uusien lasten ääniä, koska haluaa lukea harmaat uutisensa rauhassa.

huutox

Kun Natalia lopulta uskaltautuu viemään vanhan teekannunsa lasten leikkeihin, kannun kyljistä lennähtävät ilmoille ihmeelliset, värikkäät linnut.

Ja mitä sitten tapahtuukaan?

maja2x

tanssi2

portti2x

Kirjan on kuvittanut Ilona Partanen. Aurinkolinnut on hänen ensimmäinen kuvakirjakuvituksensa. Ilonan etninen, värikylläinen, fantasianomainen tyyli keskustelee mielestäni hyvin Aurinkolintujen tarinan kanssa.

kansix