Haukoin henkeäni viime perjantaina Seinäjoen Kirjakorissa, kun seminaarivieraille esiteltiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suunnittelemia lastenkirjoja. Mitä innovatiivisuutta!

Kirjat ovat graafisen muotoilun ja kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia. Projektin aluksi opiskelijat tutustuivat lastenkirjallisuuden lajeihin ja historiaan. Ideoinnissa korostettiin kokeellisuutta ja kirjojen sopivuutta kirjastokäyttöön.

Lopputulos on kerrassaan ainutlaatuinen! Seitsemän toinen toistaan toimivampaa teosta. Sanna Tarkkasen kuvittaman ja Henna Heinämäen taittaman Kalma-Alma ja ihana Iivari -kirjan ideana on helpottaa satutuntien pitämistä. Kirja on suurikokoinen ja suunniteltu niin, että teksti on sadunlukijaan päin ja aukeman toinen sivu on käännetty lasten suuntaan, jotta kertomusta on helppo seurata. Kirjan tarina on kirjailija Mervi Heikkilän käsialaa.

Mukana on myös nettiin suunniteltu interaktiivinen varhaisnuorten satumukaelma Hilkka Punainen & Susi, runokirja Voi hirvitys!, jonka sivuilla olevien aukkojen kuvat voi taskulampun avulla heijastaa seinälle ja monta muuta kiehtovaa teosta. Kuulemma kustantajien kanssa käydään jo neuvotteluita…

Tässä Layers-lastenkirjojen tekemisestä kertova video:

Advertisement