Kuukaudet ovat vierähtäneet töiden tuiskeessa. Nyt tuomi pihalla on jo roihahtanut valkeaksi soihduksi. Yöt ovat ihmeen vaaleita. Kesä on käsillä.

Kesäloma? Aion viettää sitäkin. Koululaiseni ovat vielä tämän viikon koulussa, ja sitten alkaa loma. Pakolliset hommat on kesälläkin tehtävä, esimerkiksi kolumnit juoksevat. Enkä varmasti malta olla pitämättä näppejäni kokonaan erossa joistakin keskeneräisistä kässäreistäkään.

Kesälomamatkallakaan en täysin irrottaudu töistä, sillä osa reissusta tehdään tausta-aineiston keruuta varten. Ilokseni perheeni on lähtenyt kanssani vaikka maan ääreen, jos työ on kutsunut. Myös lyhyemmän kesäreissun aion tehdä tausta-aineisto mielessä väikkyen.

Kotona on vähän puutarhanhoitoa ja puutarhahoitoa. Minä hoidan puutarhaa, mutta suurimmaksi osaksi puutarha kyllä hoitaa minua. Luonto auttaa pysähtymään, hengittämään, olemaan läsnä – kirjoittamaan. Kirjoittaminen kun on aika pitkälle havaintojen tekemistä. Kun on aikaa pysähtyä puunlehden tai pienen ötökän äärelle, tarina saattaa avata polkunsa tai runonalku sykähtää esiin.

Kesällä on myös valoisia iltoja lukea. Ja kaikki lukeminen ruokkii kirjoittamista. Varsinkin iäkkäiden kirjojen harvinaisemmat sanat saattavat sytyttää lisää sanoja. Loma ja kesän ilot ravitsevat siis monin tavoin kirjoittamista.

Miten sinä vietät kesää ja lomaa?

lumipallopuuwä sileälaineW

Valoisia, lämpimiä ja tuoksuvia kesäpäiviä ja -iltoja!

Mila

P. S. Yritin ensimmäistä kertaa liittää kuvia postaukseeni. Lumipallopuu kasvaa pihallamme, ja toinen kuva on otettu Vesijärveltä Lahdesta.